Om Mig

Tilbage til forsiden


Mig i KBH Zoo


Lidt generelt om mig:

Jeg er en ung kvinde fra 1986.
Som så mange andre piger, har jeg været vild med dyr, så længe jeg kan huske.
Da jeg begyndte i folkeskolen, var gad jeg ikke lære at læse. Jeg ville bare være kunstmaler - dette er det eneste andet jeg har villet være end noget med dyr.
Min mor fik mig dog hurtigt overtalt til at det nok var en god ide at lære at læse, for det er jo ikke alle farver der er et lille mærke uden på, så nogle gange må man læse hvad der står. Det kunne jeg jo godt se logikken i, og gik med til at jeg ville lære at læse i 3. klasse.
Denne episode er ikke noget jeg selv erindre, men har fået det fortalt af mine forældre...
Men tilbage til dyrene. Modsat mange andre piger, havde jeg ikke interesse i det med at være dyrlæge. Først var det fordi jeg ikke havde interesse i at skære i dyr, senere hen er der også kommet andre ting ind over, som de etiske spørgsmål der er i at aflive et sundt og raskt dyr, en familie er blevet træt af, eller skulle stå med vanrøgtede dyr, uden at kunne gøre noget egentlig ved de mennesker der har vanrøgtet dem.
Da vi har en biolog i det nærmeste familie, har dette derfor altid virket meget interessant for mig, og der er faktisk ikke ret mange børn der har noget egentlig forhold til ordet biolog...
Til at starte med ville jeg gerne være marinebiolog - puha hvor lærte jeg dog det ord tidligt. Dog var det hvalerne der havde størst interesse, og det kunne naturligvis kun resultere i at jeg fik læst samtlige bøger om hvaler på skolens bibliotek. Jeg fandt så ud af nogle ting omkring dybhavsdyr, der bestemt ikke havde interesse, og desuden virkede det heller ikke videre interessant at være den "almindelige" type marinebiolog, der render rundt i vandkanten og glor på tang og små tanglopper, eller "kun" kigger på ting ude i øresund.
Interessen blev derfor skiftet ud med ulve i Alaska. Herefter til løver eller andre store rovdyr i Afrika, så gik den over til herpertologi (krybdyr), så gnavere, og generalt har jeg tænkt det meste af den biologiske verden igennem. Dog har fugle og fisk aldrig haft interesse. Bruskfisk såsom rokker og hajer kunne måske have interesse, men ellers ikke.
Da jeg nåede til omkring 7-8 klasse kommer man jo op til sin studievejleder, og her skal man så snakke om hvad man gerne vil. Jeg fik så at vide at jeg nok burde finde noget andet der også kunne have interesse, for det var jo nok ikke sansynligt at mine ideer ville være de samme nogle år frem i tiden.
Jeg kom så en tur på efterskole i 10. Det er virkelig noget der kan anbefales hvis man har brug for en forandring, måske ikke trives helt optimalt der hvor man kommer fra, og hvis man skal indhente lidt skole. Jeg havde lidt matematik jeg skulle have læst op, da jeg altid har haltet i matematik. Dog halter det ikke hvis jeg skal bruge matematikken i praksis, det er det der med at sidde og forstå en formel, og forstå hvor den kommer fra. Det er lige til at blive helt rundtosset af.
Nå, men selvom jeg begyndte på efterskole, mistede jeg ikke interessen for biologi. Tværtimod, interessen blev kun forstærket af at komme ned og bo på en gård på langeland i et helt år. Det lå perfekt med massere af vildt i området, og samtidig lige ned til havet. Efter 10. besluttede jeg så at tage en tur på HTX. Det kan måske virke underligt når man ikke er så glad for matematik, men jeg var jo stadig helt vild med biologi, og HTX virkede på daværende tidspunkt som det eneste tilbud jeg kunne få noget ud af. Desuden var der 10 timers parktisk arbejde om ugen, hvor man på det almene gymnasium slet slet ikke har praktisk arbejde i den grad, og det er jo meget rart når man ikke er så glad for at sidde og glo for meget i en bog. Dog var det et stort minus at ting som billedkunst, musik og drama ikke blev tilbudt som valgfag, men det var skolen simpelthen for lille til.
Men i løbet af de 3 år sådan en HTX tager, var der et helt nyt område inden for biologien der pludselig blev interessant - mikrobiologi.
Men på trods af en interesse inden for et emne af biologien, jeg aldrig havde troet jeg ville være interesseret i, er det dog zoologien der har min største interesse. Som det er lige nu, går jeg og drømmer om at blive noget adfærds-et-eller-andet. Men nu må vi se, der kan jo nå at ske meget på de min. 5 år uddannelsen tager.

Uddannelse:

9. klasses afgangseksamen 2002
10. klasses afgangseksamen 2003
HTX studenter eksamen 2006
GSK matematik B eksamen 2006

Nuværende
I gang med bachelor delen på biologi

Videre planer:
Kandidat i zoologi

Tilbage til forsiden


Lidt mindre generelt om mig:

Kommer snart - TAMDAMDAM DAMMMMMMM