The Secret of Monkey Island

Der er ikke andet lyd end musikken i spildet, så du skal være nogenlunde til at læse og forstå engelsk, da al tale bliver skrevet på skærmen. Til tider kan det godt gå lidt hurtigt.

Jeg vil lige starte med at gennemgå hvordan man navigere i spillet.

Navigation:
Illustration og beskrivelse på vej

Tal med folk:
Illustration og beskrivelse på vej


Intro

Du starter ud oppe ved en udkigspost, hvor du snakker med en gammel, mere eller mindre blind, mand.
Hold godt øje med hvem han siger du skal snakke med, og hvor du skal snakke med dem henne.

Part one
The Three Trials.

Gå mod højre. Prøv at se på og røre ved alle de ting du kan komme på.

ScummBar:
Tal med alle de pirater du kan komme til at tale med. Tal med piraten ved bord nr. 3 fra døren, for at finde ud af hvordan du får fat i noget Grog. Tal med important-looking pirates, for at finde ud af hvad The Three Trials er, og hvad Grog består af. Ved siden af important-looking pirates er der en dør ind til køkkenet. Det er muligt at komme der ind, men det kræver at kokken ikke er der. Du kan samle følgende ting op i køkkenet: Hunk of meat (kød) og pot (gryde). Du kan tilberede kødet der inde. Gå ud på broen, og saml fish (fisken) op. Der kommer en måge du skal have væk. Du kan kun få den væk, ved at vippe et bræt i broen. Gå ud igen.


Cutscene med LeChuck


Nu har du to muligheder. Gå mod højre, og kom videre ind i byen, eller gå mod venstre, og undersøg kortet.
Jeg plejer at gå igennem byen, og undersøge ting, samt snakke med alle dem der kan snakkes med, så vi tager det først.

Archway:
Tal med citizen of Melée. Du skal have nogle penge (100 pieces of eight) for at købe kortet det af ham. Tal med men of low moral fiber. Du kan få 2 pieces of eight og minute fra dem. Gå rundt og se hvad der sker hvis du går ind af de forskellige døre.
  • Woododame:
    Du bør være kommet ind af den første dør på højre hånd. Gå rundt og kig på tingene der inde, og prøv at samle dem op. Du finder "a rubber chicken with a pully in the middle" der inde, tag den. Gå længere ind, og snak med woododamen.

Gå ud igen, og gå "bagud". Du kommer til et sted hvor der er en butik, en kirke og et fængsel. Men før du gør noget andet, så gå om og undersøg hvem der siger "pssst" fra gyden (alley) mellem butikken og kirken. Bagefter går du ind i butikken, og prøver at kigge dig omkring, og tage ting der inde fra. Du skal bruge penge for at købe sværdet. Snak så meget du vil med butiksejeren. Du kan få lov at købe nogle "breath mint" (mintpastiller). Gå ud igen. Prøv at gå ind i kirken. Der er ikke noget man kan gøre noget med. Gå ind i fængslet, og snak med fangen. Du skal bruge noget til at få hans ånde til at lugte bedre, før du snakker videre med ham. Når han har fået en bedre ånde, så tal med ham igen, og hør godt efter hvad han snakker om. Gå ud igen, og gå mod venstre. Du kommer nu over til Govonor’s manshen. Prøv at komme ind. Det kan du ikke før du får hundene til at køle ned.
Gå hele vejen tilbage gennem byen, og gå op til udkiksposten, derfra går du til højre, og så kommer du ud og kan se et kort over Melée Island.

Kort:
Prøv at gå rundt og undersøge de forskellige ting lidt.

Lysningen:
Hvis du går hen til lysningen, finder du et cirkus. Gå der ned. Du kan lave noget arbejde for dem, for at tjene penge, men du skal bruge en hjelm, eller noget der minder om en hjelm. Du fandt noget i køkkenet på ScummBar der måske kan bruges.
<
Village:
Gå tilbage og køb de ting du skal bruge. Du kan ikke grave en skat op uden en skovl. Du kan få fingre i en skovl nu. For at møde The Sword Master bliver du nødt til at følge efter butiksejeren.

Skattejagt:
Det kort du har købt, ligner mest af alt en opskrift på en dans. Du skal ud til fork på kortet, og her skal du følge danse-opskriften. Det du gør. er at du kun tager det første der står. F.eks. Back! Right! Left! Du skal altså følge stigerne på den måde. Til sidst skal du bare gå mod højre, og så kan du se hvor du skal grave. Når du alligevel går rundt der ude, kan du lige så godt plukke de gule blomster Otis snakkede om. Sword Master:
Følg efter butiksejeren ud til The Sword Master. Tal med hende, for at finde ud af hvordan du skal lære at fægte.

Kort:
Før du kan finde kam du skal fægte mod, skal du over en bro, men der er en trold der vil have noget af dig, før du kan komme over. Han vil gerne have noget at spise, du har fået fra den bro der var ude bag køkkenet på ScummBar.
Når du finder Captain Smirk, bliver du nødt til at være stædig, før han vil træne dig.
Nu skal du have fat i en masse ting du kan sige til The Sword Master. Du kan kun blive bedre, ved at kæmpe mod andre pirater. Det gør du ved at stille dig ud på stien (et eller andet sted på kortet), og vente til en af de små prikker der bevæger sig, kommer over til dig. Det er nemlig de andre pirater.
Når du har lært at fægte, kan du udfordre The Sword Master.

Nu skal du til at stjæle.
Først og fremmest skal du have noget, der kan bedøve de aggressive hunde du så før, ved Govonors Manchen. De gule blomster du plukkede er bedøvende, og hundene er vilde med kød. Når du har bedøvet hundene, kan du gå ind. Prøv at gå rundt der inde, og stjæle ting. Der vil ske en masse ting der inde, hvor du kun kan sidde og kigge på. Men prøv engang at se hvad Guybrush egentlig laver (den blå skrift).
Dit eneste problem er at du skal have fat i en fil, for at kunne få fat i det du skal stjæle.


Når du har været oppe mod The Sword Master, og vundet, gravet skatten op, og opdaget at du ikke kan få fat i det du skal stjæle (rækkefølgen er underordnet), kommer der en
Cutscene med LeChuck


Fangen du snakkede med tidligere (Otis), snakkede om at han havde fået en eller anden kage fra en tante e.l. Der er tit skjulte ting i kager. Men for at få kagen, skal du hjælpe ham med at undslippe. I starten snakkede du med important-looking pirates. De fortalte om noget man kunne drikke, der kunne ætse gennem alt, og hvordan man kunne få fat i det.

ScummBar:
Det er en god ide at du samler så mange krus op som muligt. Det du skal komme i dem, ætser nemlig igennem bunden på krusene, så du bliver nødt til at hælde det fra det ene krus til det andet, for at kunne nå tilbage til fængslet.


Så har jeg påbegyndt min walktrough, som du jo nok kan se. Men det kan stadig anbefales at kigge forbi The World of Monkey Island's side omkring Monkey Island 1


Monkey Island er ©LucasArts


Tilbage til forsiden